Plantaardige Rebel Whopper bij Burger King gelanceerd

Plantaardige Rebel Whopper bij Burger King gelanceerd
  • Food-en-retail
  • 12 nov 2019 @ 08:45
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Unilever-onderdeel De Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag 12 november 2019 plantaardige hamburgers aan 2400 Burger King-filialen in 25 Europese landen. Nederland volgt evenals Azië en het Midden-Oosten.

De plantaardige burger die Rebel Whopper is gedoopt, is genoemd naar de beroemde 'Whopper' van de Amerikaanse fastfoodketen. De Rebel Whopper bestaat uit soja, tarwe, olie en kruiden. De Nederlandse variant is volgens persbureau AP niet beschikbaar op de Amerikaanse markt. 'Daar blijft Burger King vegaburgers verkopen van het uit Californië afkomstige Impossible Foods. Die burger, de Impossible Whopper, is niet goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie omdat deze genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat.' De plantaardige burger heeft volgens De Volkskrant veel nieuwe Amerikaanse klanten naar Burger King getrokken sinds hij dit voorjaar op de markt kwam. 'Het in Miami gevestigde Restaurant Brands International, dat Burger King bezit, zei dat de Amerikaanse omzet van de keten in het derde kwartaal met 6 procent is gestegen, vergeleken met een groei van 1 procent het jaar ervoor.'

Jaap Korteweg vertelt
De vleesvervangers van de Vegetarische Slager, zoals plantaardige kipstuckjes, hotdogs, worstjes en visvrije 'tonijn' liggen sinds de overname door Unilever nu in tien landen in de supermarkten en in zestien landen in restaurants. Recent kwam Unox op de markt met een vega-lijn zoals rookworst, via deze opvallende campagne van TBWA\ Neboko, dat ook McDonald's als klant heeft. DVS-oprichter Jaap Korteweg vertelde recent via deze podcast op MarketingTribune hoe hij de overname door Unilever heeft ervaren en wat hij nu verder gaat doen. Voordat de plantaardige Rebel Whopper bij de Nederlandse Burger King verkrijgbaar is, is nog even geduld nodig: naar verwachting in 2020. De omzet in vleesvervangers is de afgelopen tweeënhalf jaar met 51% gestegen, meldde onlangs VMT.
(PvWK)

Over Burger King
'Het eerste filiaal van de internationale hamburgerketen opende in 1954 haar deuren in Miami, Florida. Mede dankzij de samenwerking met HMSHost telt de keten nu restaurants verdeeld over Noord- Amerika, Europa en het Asian Pacific gebied. Het 24uurs restaurant op Schiphol geldt als een van de succesvolste ter wereld.'

(bron: HMSHost)

foto boven: Matthew Feeney / Unsplash

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken