'Biertje?' terug van weggeweest

'Biertje?' terug van weggeweest
 • Bureaus
 • 9 sep 2019 @ 14:26
 • 16928 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Campagnes

Heineken lanceert vandaag een nieuwe campagne waarin Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal staan. Het bierkratje en de beroemde slogan ‘Biertje?’ moeten dit idee kracht bijzetten. De campagne is ontwikkeld door Cloudfactory en Publicis.

Josefien Olij, marketing manager bij Heineken, laat weten: 'Als Nederlands merk willen we écht connectie maken met iedereen in het land. In deze nieuwe campagne laten we op ludieke wijze zien hoe Heineken en het krat altijd al onderdeel zijn geweest van de Nederlandse samenleving. Nederland is bij uitstek een krattenland: er zijn maar liefst 4,6 miljoen Heineken-kratten in omloop en het krat is daarnaast onze meest verkochte en duurzame verpakking. Tevens wordt het krat niet alleen gebruikt om bier in te vervoeren, maar bijvoorbeeld ook als bijzettafel of fietsmand.'

Frisse blik

De slogan 'Biertje?' uit 2002 maakt in de nieuwe campagne, ontwikkeld door Cloudfactory en Publicis, zijn comeback. David Lette, marketing directeur van Heineken Nederland, zegt: 'De slogan nodigt uit om met een frisse blik naar de wereld te kijken en juist daar staan Nederlanders om bekend. Met een biertje maken we connectie, doen we nieuwe ideeën op of maken we een lastig gesprek wat luchtiger. Mooi om daar met ons product, of dat nu alcoholhoudend of -vrij is, een rol in te kunnen spelen.'

De campagne gaat live via de social media-kanalen van Heineken en is vanavond voor het eerst te zien in de reclameblokken op Nederlandse televisie. Bekijk de tv-campagne hieronder:Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken