Jumbo bezorgt tienduizenden kerstdiners bij eenzame ouderen en armen

Jumbo bezorgt tienduizenden kerstdiners bij eenzame ouderen en armen
 • Food-en-retail
 • 11 dec 2017 @ 08:59
 • 48868 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • FoodMVOMarketing

Kerstmis vier je samen. Maar helaas is deze traditie niet voor iedereen vanzelfsprekend. 'Veel ouderen voelen zich vaak eenzaam en er zijn gezinnen die het financieel niet op eigen kracht redden', stelt Jumbo.

'Wij vinden dat iedereen een prettige kerst verdient en in fijn gezelschap moet kunnen genieten van een feestelijke maaltijd. Daarom slaat Jumbo dit jaar weer de handen ineen met het Nationaal Ouderenfonds en Voedselbanken Nederland om tienduizenden mensen van een driegangendiner te kunnen voorzien', aldus Jumbo.  

'Met Kerstmis is het tijd voor gezelligheid en nodigen we onze dierbaren uit om samen te zijn en te genieten van lekker eten en drinken. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Sommige mensen hebben te maken met een gevoel van eenzaamheid of hebben het financieel zwaar', vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten. 'Omdat wij als familiebedrijf veel waarde hechten aan kersttradities, doneert Jumbo dit jaar voor de vierde keer kerstdinerpakketten vol mooie producten aan goede doelen. Voor ons is Kerstmis echt een moment om iets extra’s te doen voor een ander. Daarom is het fijn dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor gezinnen die het niet op eigen kracht kunnen of voor ouderen die anders een eenzame Kerst tegemoet gaan.'

Samen maken we het helemaal Kerst
Het Nationaal Ouderenfonds en Voedselbanken Nederland zijn blij met de bijdrage van Jumbo Supermarkten. Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds reageert: 'Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en de gedoneerde kerstdinerpakketten van Jumbo kunnen ouderen die normaal gesproken alleen zijn tijdens de feestdagen, zich alsnog verheugen op een feestelijk driegangendiner op vele locaties in heel Nederland.' Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland vult aan: 'Onze vrijwilligers zetten zich massaal in om gezinnen die het financieel moeilijk hebben ook een heerlijke Kerst te bezorgen. Zij delen weer tal van kerstpakketten uit met alle ingrediënten voor een diner en een Jumbo cadeaucard, zodat honderden gezinnen thuis een vrolijk en sfeervol kerstfeest kunnen beleven.'

Vlees, vis of vega
De driegangen kerstdiners die Jumbo doneert bestaan uit een romige, biologische tomatensoep, aardappelpuree, rodekool met appeltjes en stoofpeertjes met (naar keuze) een stukje vlees, vis of vega en chocoladepudding met warme kersen en slagroom. De kerstdinerpakketten bevatten ook versiering voor op tafel, aldus de retailketen.
(PvWK) 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken