Timeline AH gebombardeerd met plofkipcampagne Wakker Dier

Timeline AH gebombardeerd met plofkipcampagne Wakker Dier
 • Food-en-retail
 • 10 jan 2013 @ 00:00
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune


 • Acties

De Facebookpagina van AH loopt sinds vandaag vol met campagnebeeld van Wakker Dier. De organisatie roept Facebook-gebruikers op hun anti-plofkipuiting te plaatsen op de timeline van de supermarktketen. Wakker Dier begon het nieuwe jaar met een campagne waarin de organisatie oproept om de Nederlandse supermarkten voor 2020 geheel plofkipvrij te maken en spreekt specifiek supermarkten Albert Heijn en Jumbo aan als plofkipkampioenen. Albert Heijn blijft rustig onder het Facebook-bombardement van vandaag: 'Het is niet de eerste keer dat het gebeurt, we zullen er nu geen actie op ondernemen.'


De oproep van Wakker Dier vanmorgen vroeg op Facebook luidt:

'Vandaag waarschuwen wij de klanten van AH via alle grote landelijke kranten dat in deze mooie verpakking met een strik plofkip zit! Help mee! Verspreid deze boodschap via Facebook en via de AH winkels.

Facebook: plaats deze foto op de Facebook pagina van AH.

Winkel: download en (kleuren)print de advertentie via http://bit.ly/10f76Ui en plaats die op het advertentiebord van AH in de winkel.
Tip: maak er een foto van en plaats deze op je eigen Facebook of op die van Albert Heijn!

Superdank! Samen krijgen we de plofkip de winkel uit!'

Zo'n beetje elke minuut is er sindsdien iemand die de foto deelt op de timeline van AH.

Reactie AH
Rianne van der Sar, Woordvoerder AH: 'Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, we zullen niet reageren op deze specifieke actie. Er volgt naar aanleiding van deze actie geen officiële verklaring. We gebruiken gewoon onze reguliere klantcommunicatie-lijnen. Onze boodschap is en blijft: duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en we nemen alle nodige stappen.'

Laissez-faire
Albert Heijn laat de postings op Facebook gewoon gaan: 'Iedereen is vrij iets op onze timeline te plaatsen. Dat gaan en willen we niet tegenhouden. Ook al horen we ook van andere Facebook-volgers dat ze het vervelend vinden dat het gebeurt, maar we gaan niet offline of iets dergelijks. Misschien dat we later vandaag of morgen zelf nog een bericht plaatsen waarin we ingaan op de actie van Wakker Dier, maar dat bekijken we nog.'
 


Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken