Suzanne van Malsen van Nationale Vacaturebank en Intermediair: 'In marketingbeslissingen speelt smaak vaak een te grote rol'

Suzanne van Malsen van Nationale Vacaturebank en Intermediair: 'In marketingbeslissingen speelt smaak vaak een te grote rol'
 • Algemeen
 • 19 jan 2024 @ 08:00
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Marketing

Suzanne van Malsen is Marketing Manager bij Nationale Vacaturebank en Intermediair (onderdeel van DPG Media). Voor de rubriek ‘Mijn Marketing’ reageert zij op een aantal steekwoorden.

NIEUWE BAAN
Samen met mijn team zorg ik ervoor dat mensen die op zoek zijn naar inspiratie of informatie over carrière, persoonlijke groei, ambities of een nieuwe baan weten waar ze terecht kunnen en zo goed mogelijk geholpen worden.

WHAT’S NEW?
Heel veel! In 2023 hebben we de nieuwe pay-off ‘Je nieuwe baan is altijd dichtbij’ van Nationale Vacaturebank gelanceerd en in januari 2024 is ook de bijpassende marketingcampagne live gegaan met daarbij een aantal nieuwe functionaliteiten. We willen dat iedereen weet dat je niet ver hoeft te zoeken of lang hoeft te reizen voor een leuke baan. Het kan ook dichtbij! Als grootste vacaturesite van Nederlandse oorsprong beperkt het aanbod zich niet tot de Randstad, maar is die verankerd door heel het land. Een hyperlokale campagne met 82 verschillende uitingen.


2024
Nog meer inzetten op onze twee mooie merken en ervoor zorgen dat we nog relevanter worden voor onze eindgebruikers. Voor Nationale Vacaturebank betekent dit dat we onze positionering nog krachtiger in de markt gaan zetten en ervoor zorgen dat we banen - letterlijk en figuurlijk - dichterbij de kandidaat brengen. Dit zal in communicatie te merken zijn, maar ook op ons platform, waarin we nog meer gebruik gaan maken van ons onderscheidend vermogen zoals ons DPG-netwerk, lokale kennis en technologie.

BUREAUS
Onze herpositionering hebben we samen met Happiness Amsterdam gedaan, zij hebben ook onze campagne ontwikkeld, samen met Bureau Pünktlich (part of P3 group).

MARKETINGHELD
Een held heb ik niet echt, maar ik heb wel veel gehad aan het boek How brands grow van Byron Sharp. In marketingbeslissingen speelt ‘smaak’ vaak een te grote rol. Het is makkelijk om iets te vinden van een bepaalde uiting of branding. In dit boek wordt heel duidelijk een wetenschappelijke onderbouwing gegeven bij antwoorden op belangrijke marketingvragen. Dat helpt bij het overtuigen van anderen, maar ook bij de beslissingen die we dagelijks nemen.

UITDAGING
Mijn motto is: ‘de cirkel moet rond zijn’. Daarmee bedoel ik dat alles wat we doen met elkaar moet kloppen en elkaar versterken. Bij een campagne, nemen we altijd PR mee en zorgen we altijd voor ondersteuning vanuit onze eigen content. Nog belangrijker: we zorgen dat we onze belofte waarmaken op ons platform. Dat wordt nog weleens vergeten en is, met steeds meer kanalen waarop je je bevindt, lastig. Met een team van specialisten is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen met elkaar praat en met elkaar in verbinding blijft om dit voor elkaar te krijgen.

AI
AI gaat ons helpen te versnellen. In onze eigen marketingwerkzaamheden, maar ook zodat we sneller toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze gebruikers. Zo zijn we druk bezig om ervoor te zorgen dat iedereen via ons platform makkelijker een nieuwe baan kan vinden en kan solliciteren, bijvoorbeeld door het automatisch laten genereren van een vacaturetekst of motivatiebrief.

BOODSCHAPPENKAR
Volgens Picnic is het product dat ik het afgelopen jaar het meest in mijn winkelmandje heb gedaan het knijptoetje van Danone. Dat verraadt direct het gebrek aan creativiteit als het gaat om het vullen van de lunchbox van mijn dochter Josefien. Voor mijzelf heb ik toch wel dagelijks behoefte aan Coca-Cola Zero, dus ook dat staat meestal wel op mijn lijstje.

GENIAAL
Waar ik dit jaar heel erg van gecharmeerd was, was de actie van Sanquin na de introductie van de nieuwe naam en bijbehorende huisstijl van Odido. Met ijzersterke copy speelden zij in op het feit dat de huisstijl van Odido wel heel erg lijkt op de huisstijl van Sanquin. Zonder venijnig te worden en door juist hun eigen boodschap naar voren te brengen, het werven van donoren. Echt geniaal.

ERGERNIS
Alle advertenties die zich richten op een kwetsbare groep met een bullshit product of dienst. Loterijen, leningen, kiloknallers, snoepreclames voor kinderen. Ik ben blij dat ik me juist in kan zetten voor een platform dat zich bezighoudt met het helpen van mensen.

GOEDE MARKETING
Goede marketing zorgt ervoor dat de cirkel rond is. En het gaat erom dat je geraakt wordt, niet alleen in je hoofd, maar juist in je hart.

FRUSTEREND
Ik ben wel een beetje klaar met alle hypes rondom Black Friday, Cyber Monday et cetera. Het lijkt wel alsof we vanaf oktober tot en met december alleen maar bezig zijn met koopjes en zoveel mogelijk spullen kopen. Dat kan best wat minder.

LOVEBRAND
Ik sport veel en daarin blijft Nike mijn go-to brand. Zij zetten zich inmiddels ook steeds meer in voor duurzaamheid en inclusiviteit. ‘If you have a body, you are an athlete’, vind ik een mooi statement. Slim gevonden ook. Mooi als ze dat de komende jaren waar blijven maken.

MEDIACONSUMPTIE
Ik luister heel veel podcasts, zoals De Shitshow, Podcast over Media, Etenstijd en The Daily. Tijdens het autorijden vind ik het een makkelijke manier om even te ontspannen, maar ook om dingen te leren. Niet alleen over marketing, het fijne van podcasts vind ik juist dat er over zoveel onderwerpen inhoudelijk goede informatie te vinden is.

ONTSPANNING
Sowieso sporten en het liefst buiten, ik vind het fijn om wat ruimte om me heen te hebben. Het strand is dan ook mijn favoriete plek. Ik fiets veel, maar doe ook aan krachttraining. Eigenlijk hoort zwemmen ook in dit rijtje, maar dat schiet er de laatste tijd een beetje bij in.


RECRUITMENT
Wij besteden veel aandacht aan het wervingsproces en kijken heel bewust naar wie iemand echt is, welke ambitie iemand heeft en of dit past in wat we beiden zoeken. Passen wij bij de kandidaat en kunnen wij helpen bij zijn ambitie, gaat de kandidaat impact maken in deze rol? Ik geloof heel erg dat het succes van talent vasthouden begint bij hoe zorgvuldig je bent in de werving en of je in staat bent om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Voor beide kanten.

GUILTY PLEASURE
Sinas Snippers van Lonka.


OVER 10 JAAR
Aan het strand, zeker weten!

Ben je marketeer en wil je ook graag meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar nanny@marketingtribune.nl. Iemand voordragen die perfect is voor deze rubriek kan ook natuurlijk!

Lees ook:

Kelly Marijnissen van Easyfairs Nederland
Caroline Receveur van Maritim Amsterdam
Thijs Terwiel van Zuru
Evelien van de Glind van Greendish
Han Strijbos van ISS
Martijn de Weerdt van Schoonenberg

Joeri Everaers van The Selection Lab
Sebastiaan Bergen Henegouwen van Modern Media Hub
Bram van IJsel Smits van De Koffiejongens
Renee van Rens van Bolsius
Jeroen Rijskamp van Roetz Bikes
Denise Bruens van Zwijsen
Suzanne Vredevoort van Livera
Nicole Bekkers van FC88
Michiel Scheepens van Altares D&B
Karin Lodewijks van Knauf
Annika Visser van Buro Marktzicht
Deborah Schüssel van Nima
Michiel Gieben van Daiwa House Modular Europe
Michiel Sallaets van Google
Kim van der Velden: 'Swapfiets wil ook bijdragen aan de leefbaarheid van steden'
Roosmarijn Rutten van Livekindly Collective
Isabelle Willemsens van The Walt Disney Company
Lisa-Marie Klap van Karwei
Wendy Straver van Exact
Arnoud Schonis van Eredivisie
Myrthe Kuipers: 'Supermarkten zouden het juiste voorbeeld moeten geven'
Martin Westerlaken van Schouten & Nelissen
Elzemieke Olsthoorn van Abovo Maxlead
Imen Laroussi van Team Eiffel
Marleen Smit van Het Scheepvaartmuseum
Becky Nascimento van Iglo Nederland
Perijn Hoefsloot van Beter Bed​
Marjanne Mulder van Achmea
Vita Kovalenko van Cardano
Willeke Binnendijk van MyHeritage
Joost Grootings van Pathé
Romélia Schwarzkächel van TerraSana
Jasper de Boom van de Nierstichting
Samantha Korenhof van PostNL

Alex Backers van Vacansoleil
Elfi Voorhuis van Pickwick
Michiel Henneke van SIDN
Jiri Staats van Innocent
Melissa Scholten van Digital Realty
Ilse Peters van Auping
Marlies Maasdam van Kinderpostzegels
Merle Eggink van Cybex
Jacqueline Rutgers van Snap Inc.
Jordi Hillenga van Scapino
Ruth Mollema van Puppyplaats
Annabel Hoogendoorn van Sunt​
Tanita Mierau van Fruitz
Marieke Heesakkers
Florentine Vos van Podimo
Marga Stehmann van Carhartt
Mart Vonk van Vandebron
Marieke Schoon-van der Loop van Vrumona
Rene Heemskerk van Wallbox
Mari den Hartog van Odin
Stephan van Ee van Vrumona
Lenny Houwaart van The Good Roll
Martijn Rommertz van Mycosan​

Lore Vanaudenhove van Bristol
Ilse van Loon van Stoov
Bojan Brkić van AutoScout24
Sander van Gelderen van Effectory
Lena Knoerzer van Fairtrade Original
Niels Uiterdijk van Inepro
Karin de Koning van Beiersdorf
Art van der Vorm van Hansgrohe
Steffie van der Velde van Luxaflex
Maura van Styrum van Livekindly Collective​
Melanie Koning van Grolsch
Thomas Luberti van Wijnvoordeel
Marthijn van Oostveen van Houtwarenhuis
Ruby Lee van Hoorn van Lush
Tim Geelen van The Coca-Cola Company
Charlotte Paulus van Talk360
Zoë Snijder van Hooghoudt​
Madelon Altena-Bogers van Etos​
Michiel van Elk van Sublime​
Patricia van Heffen van Do It Organic​
Laurens Miedema van Gamma
Elke Schroevers van Organto
Roelijne Peters van Meetic-Group/Lexa
Ralph Rijks van Zalando
Liane Lens van Unox

Margaret Kreuger van T-Mobile
Akram Bouadli van Keune Haircosmetics

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken