[podcast] Crunch #20: Holtkamp over de beroemdste kalfskroket van Nederland
- Food-en-retail
- 20 feb 2020 @ 11:59
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - FoodPodcastMarketing
- 20 feb 2020 @ 11:59
- Redactie Food en Retail
In de podcast-serie Crunch interviewt foodjournalist Marcus Polman movers & shakers uit de wereld van food, media en marketing. Met vandaag twee gasten, banketbakker/ krokettenmaker Cees Holtkamp en Nico Meijles, eigenaar van de horeca-tak van Holtkamp.
Holtkamp is een begrip als het om kroketten gaat. Food-grootheden als culinair journalist Johannes van Dam en de Engelse chef Yotam Ottolenghi prijzen deze kroket der kroketten. In de wereld van kroketten zijn vele partijen actief. Met merken van naam en faam die inmiddels veelal in handen zijn van grote concerns en private equity partijen zoals Van Dobbe en Kwekkeboom. Maar Holtkamp is nog steeds zelfstandig en koestert de ambachtelijke wijze van produceren.
Je hoort in deze uitzending:
* Over wat het verschil is tussen de kroketten van banketbakkers en die van slagers
* Hoe Cees Holtkamp vijftig jaar geleden de Holtkamp-kalfskroket (volgens hem met een ‘Q’ geschreven) ontwikkelde
* En hoe deze banketbakker, in de hevig concurrende markt van krokettenmakers, na al die jaren nog steeds floreert.
Beluister de podcast via Soundcloud hier onderop!
(PvWK)
Crunch is een co-productie van foodjournalist Marcus Polman, MarketingTribune en Het PR Bureau.
Patissier Nico Meijles aan de slag met de beroemde Holtkamp garnalen croquetten
EERDERE UITZENDINGEN
[podcast] Crunch #1 - Fish Tales
[podcast] Crunch #2 - De Hippe Vegetariër
[podcast] Cruch #3 - Hiske Versprille en culi-recensies
[podcast] Cruch #4 - W-Hotel over hotels in 020
[podcast] Crunch #5 - Foodstart ups hebben de toekomst
[podcast] Crunch #6 - bestseller-chef Yotam Ottolengi
[podcast] Crunch #7 - Foodretail meets Foodservice
[podcast] Crunch#8 - Harald Lek over Marqt en foodtrends
[podcast] Crunch#9 - Mister Kitchen en AH
[podcast] Crunch#10 - Bright Kitchen over succes dark kitchens
[podcast] Crunch#11 - Too Good To Go versus voedselverspilling
[podcast] Crunch #12: Waar zijn de foodtrends van 2025?
[podcast] Crunch #13: Watch out McDonald's: here comes... Jack Bean
[podcast] Crunch #14: Hoe Manon van Essen met Magioni Pizza de wereld verovert
[podcast Crunch #15] Vegetarische Slager over de verkoop aan Unilever
[podcast Crunch #16] Leon de Winter lanceert Low Carb friet
[podcast Crunch #17] Over The Fork, de grootste restaurantsite van Nederland
[podcast Crunch #18] Gijsbregt Brouwer over De Buik van Rotterdam
[podcast Crunch #19] Over de samenwerking Holland America Line en Librije
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- foodjournalist
- podcast
- eigenaar
- Crunch
- Cees Holtkamp
- Nico Meijles
- Holtkamp
- Marcus Polman
- banketbakker
- kroket
- marketing
- gasten
- krokettenmaker
- retail
- movers & shakers
- serie
- food
- horeca-tak
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Albert Heijn en franchisenemers... 02-07-2025
- Holie's introduceert de Sugar-Score02-07-2025
- Veggies First: van bijgerecht naar... 01-07-2025
- Praxis introduceert AI-hulp in app... 30-06-2025
- Dirk krijgt hoogste score in YouGov... 30-06-2025
- Guillaume Motte (Sephora) trapt NRF... 30-06-2025
MarketingTribune Events
- 2okt 2025
CustomerFirst Congres
- 2okt 2025
CrossBorder Event
De nieuwste selectie whitepapers
- Dynamic Creative Optimization: de slimste weg naar relevantie en resultaat
- Bouw een wendbaar en toekomstbestendig IT-landschap
- Webcare is meer dan online klantenservice - ontdek hoe je écht klantgericht communiceert
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management
- Building a Data Platform for Analytics & Activation